June 17, 2024

Tondach

Gradja
Busscher-logo
Leier-logo
Tondach-logo
YTONG-logo
Samoborka-logo
Tondach katalog PDF
Tondach katalog PDF

Tondach pokrovi

Tondach-pokroviTONDACH Gleinstätten AG je vodeći proizvođač crijepa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Već od 1992. TONDACH ulazi na europska tržišta i brzo zauzima poziciju tržišnog lidera. Visokka kvaliteta proizvodnje, inovacije i kompletan servis usluga garantiraju uspjeh kompanije TONDACH. Primjena State of the Art Tehnologia u svim članicama koncerna daje notu unikatnosti i pouzdanosti u vođenju preduzeća. Ciljevi kompanije TONDACH su prije svega zadovoljstvo kupaca, zaposlenikai kontinuiran tržišni rast.

PREDNOSTI GLINENOG CRIJEPA:

 • crijep je prirodni materijal
 • crijep stvara optimalnu klimu za stanovanje
 • ima dug životni vijek i posebno je otporan na utjecaje okoliša
 • brzo i jednostavno postavljanje
 • mogućnost rastezanja pokrova

Glina ima dug životni vijek i posebno je otporna na utjecaje okoliša. Općenito je to najstariji i najrašireniji pokrovni materijal, a Tondach crjepovi nisu samo dugovječni, nego i ekonomični. Iz toga proizlazi  stvarna “ekonomičnost” glinenog materijala, jer građevinar ne mora osigurati novac za razne popravke. Ovo posebno vrijedi za krov kuće, čija konstrukcija iznosi dio čistih troškova gradnje.
Važno je da TONDACH dugoročno gledano isplativ, jer je sanacija krova potrebna tek nakon više od stotinu godina.

Prešani crijep

Kanalica-Prospekt:Kanalica-ProspektKanalica

Kanalica je tradicionalni i općenito najstariji oblik glinenog pokrova. Posebno je karakterističan za arhitektonsku tradicijumediteranskog područja. Već prije više od dvije tisuće godina za pokrivanje krovova korišten je glineni crijep u obliku kanalice, izrađivan ručno, sušen na suncu, dok se danas za TONDACH  Kanalicu koristi najsuvremenija tehnologija vučenja, prešanja te pečenja na visokoj temperaturi.


KontinentalPlusKontinental Plus

Prešani crijep sa dvostrukim, posebno dubokim bočnim utorima. Na taj način postiže se vrlo sigurno i čvrsto prekrivanje (protiv jake kiše i vjetrova). Zbog oblika TONDACH Kontinental Plus crijepa sa srednjim i prekrivnim izbočenjem, koji se u pomičnom dijelu proširuju, površina krova djeluje vrlo živopisno.


595_5430_products_detailLanddach Verschiebeziegel

Prešani crijep sa dvostrukim, posebno dubokim bočnim utorima. Na taj način postiže se vrlo sigurno i čvrsto prekrivanje (protiv jake kiše i vjetrova). Zbog oblika TONDACH Landdach Verschiebeziegel crijepa sa srednjim i prekrivnim izbočenjem, koji se u pomičnom dijelu proširuju, površina krova djeluje vrlo živopisno.


Mulde_Verschiebeziegel_Schneestoppziegel_frei_equipment_bigMulde Verschiebeziegel

rešani crijep sa duplim dubokim gornjim i bočnim utorom, posebno siguran od kiše i oluje, izgledom ima gornje ispupčenje i plitku uvalu. Utor je tako konstruiran da se crijep može pomjerati do max. 6cm.


SulmSulm Verschiebeziegel

Inovacijom kod crijepa Sulm Verschiebe, dobili smo mogučnost pokrivanja krovišta več od 15°. Pomično područje je sada 3 cm tako da je pogodan za sanaciju krovišta. Karakterističan mediteranski oblik sa dvostrukim dubokim bočnim utorima omogučuje sigurno odvođenje kiše.


DCF 1.0Mediteran Plus

Prešani crijep sa dvostrukim, dubokim, horizontalnim i bočnim utorima. Izraženo duboki utori i visoki preklopi svrstavaju ovaj crijep među najsigurnijepokrove. Tim crijepom najviše se pokriva na Mediteranu po čemu je dobio ime. Svojim dubokim utorima osigurava vodonepropusnost i na jako malimnagibima krova. Sve to svrstava ovaj pokrov među najsigurnije, najotpornije i najljepše.


595_224_products_detailStrangfalz prešani

Strangfalz prešani crijep posjeduje elegantne linije ičiji izgled zadovoljava sve ukuse. Mogućnost različitog letvanja omogućava mu primjenu kako na novim, tako i na krovovima na kojima se rade sanacije.


595_4776_products_detailLanddach


Ikarus_Ortgang_rechts_equipment_bigIkarus

IKARUS je prešani crijep, novi proizvod sa potpuno novom strukturom i izgledom. Preklop izveden sa duplim dubokim utorima daje spoju veliku čvrstoću i sigurnost.

Prešani crijep (veliki format)

595_6466_products_detail‰Jupiter

Individualnost i estetika za najzahtjevnije kupce
Prednosti:

 • Veliki format (cca. 9,5 kom/m2)
 • Klizno letvanje
 • Brzo i jednostavno pokrivanje
 • Spoj dizajna i kvalitete
 • Vizualno lijep crijep
 • Dug životni vijek

Boje: prirodno crvena; Engobe: crvena, antik, bakrenosmeđa, tamnosmeđa, crna, oker-antik, oker, siva, tamnozelena, plava


595_6469_products_detailSaturn

Indiviualnost i estetika za najzahtjevnije kupce

Prednosti:

 • Veliki format
 • Klizno letvanje
 • Brzo i jednostavno pokrivanje
 • Spoj dizajna i kvalitete
 • Vizualno lijep crijep
 • Dug životni vijek

595_8024_products_detailVenera

Individualnost i estetika za najzahtjevnije kupce

Prednosti:

 • Veliki format (cca. 11 kom/m2)
 • Klizno letvanje
 • Brzo i jednostavno pokrivanje
 • Spoj dizajna i kvalitete
 • Vizualno lijep crijep
 • Dug životni vijek

ENGOBE (BOJE): oker, oker-antik, antik, bakrenosmedja, tamnosmedja,siva, zelena, plava


Carmen_Firstanschluss_Ortgang_links_equipment_bigCarmen

Vrhunski glineni crijep Carmen, zbog svoje polukružne izbočine pridodaje kući ugođaj juga. Specijalno proizveden za moderne obiteljske kuće, odaje svojim izgledom ugodnu klimu za život i temperamentnost.


Figaro_Ortgangziegel_rechts_equipment_bigFigaro

Glatkim Figarom TONDACH Gleinstätten je stvorio modernu vrstu crijepa, koji odgovara i na najveće izazove sadašnje arhitekture. Sa svojom jednostavnošću podržava pravougaone strukture.


DZ_Norma_WrNorma_equipment_bigNorma

Prešani crijep velikog formata sa dvostrukim bočnim utorima. Na taj način postiže se vrlo sigurno i čvrsto prekvrivanje. TONDACH Norma – jednostavno harmonična, puna ljepote i poleta. Norma-crijep daje krovu plemenitu strukturu.


Wiener_Norma_Ortgangziegel_rechts_equipment_bigWiener Norma

Jednostavna i harmonična, puna ljepote i decentnog poleta. Crijep Wiener Norma daje krovu decentno otmjenu strukturu, koja ga u odnosu na druge čini posebnim.


Fidelio_Schneestoppziegel_equipment_bigFidelio

Vučeni crijep

595_4753_products_detailBiber

TONDACH Biber je vučeni crijep, klasične ljepote, jednostavan i nenametljiv. TONDACH Biber ima najdužu tradiciju i proizvodi se u nekoliko oblika. TONDACH Biber se proizvodi u slijedećim oblicima: Biber blago zaobljeni, Biber šiljasti, Biber gotički i Biber crkveni. Ravni vučeni crijep, ima dva nosa i dvije rupe za čavle, polukružno odrezan. Posebno izdvajamo paket za starogradsku jezgru, kojom je pokrivena npr. cijela jezgra grada Graza – molim da nazovete naše brojeve telefona, kako bismo Vam poslali info materijal!


8dba2fc0-21ca-4d04-8ccf-a9a58a7b99e1Biber uglati

TONDACH Uglati Biber je tipična varijanta neutorenog vučenog crijepa sa ravnim krajem, koji stvara dojam produženog krova. Ovakav crijep također postoji u više varijanti: kao Uglati Biber zaobljeni, Model Steyr, Model Steyr zaobljeni, Uglati Biber crkveni i Uglati Biber crkveni zaobljeni. Ravni crijep, ima dva nosa i dvije rupe za čavle, ravno odrezan.
Vučeni crijep sa utorom


Vučeni crijep sa utorom

595_4768_products_detailUtoreni biber

Tradicionalni, vučeni crijep sa utorom Gornja površina crijepa ima nekoliko simetričnih crta na površini. Sa donje strane crijep ima utore, kao i šupljine kroz sredinu crijepa koji služe za bolji protok zraka.


ff7efaee-f85b-4c0f-a7a3-2beb36616faaPanon